De laatste dagen in Europa…

Na het spannende Albanië avontuur besloten we de eerste dagen in Griekenland op een eiland door te brengen. Ten eerste om even lekker te relaxen en een aantal dagen op een plek te zijn en ten tweede om het duiken weer op te pakken. Het was alweer even geleden dat we voor het laatste gedoken hadden, ongeveer anderhalf jaar, dus het werd tijd voor een opfriscursus. Uiteindelijk kozen we voor het eiland Corfu, omdat dit een van de eilanden is waar je goed kan duiken. We besloten een plekje te vinden in Paleokasitstra, een dorpje waar een aantal duikscholen zitten.

 

De eerste avond een pitaatje gyros met tzatziki gescoord en een plan gemaakt voor de volgende dag om lekker het water in te gaan met een flesje zuurstof op onze rug. Bij de duikschool aangekomen konden we meteen beginnen met de spullen pakken. Daarna een kleine herhaling van de theorie, die redelijk roestig was. En hop het water in via het strand. Na zo’n 5 minuten onderwater hadden we de smaak al snel weer te pakken en konden we genieten van het onderwater zijn. We zagen een octopus en wat vissen en konden zo’n 50 minuten spelen met onze buoyancy toen de zuurstof redelijk op begon te raken. Ook was het niet warm onderwater dus het was weer tijd om aan wal te kruipen. Daardoor besloten we ook om geen 2e duik te maken, maar dat in Azië weer op te pakken waar het water wat warmer is. Stelletje koukleumen zijn we ook!

 

De volgende dag het eiland rondgereden en Corfustad bekeken. En de dag daarop weer richting vaste land om naar het oosten te rijden. Van een Nederlands stel de tip gekregen om langs de Meteora te rijden wat op onze route naar het oosten lag. Dus waarom niet. Daar aangekomen waren we zeer onder de indruk van dit natuurverschijnsel en de bouwkunde van de locals. Het waren hoge, afgevlakte rotspartijen waarop mensen het wisten te presteren kloosters te bouwen. Na dit mooie wonder reden we door naar de kust waar we droog aan wisten te komen en letterlijk tussen de buien door waren gereden. De volgende dag via Thessaloniki naar het plaatsje Porto Lagos gereden. Dit maal helaas een flinke regenbui gevangen, die gelukkig kort maar krachtig was en na een half uurtje op de motor waren we weer droog. In Porto Lagos, waar we de meest lekkere sardines van de grill en andere vissoorten hadden gegeten, brachten we onze laatste nacht in Griekenland door. De volgende dag op naar Turkije en niet alleen dat… Het betekent ook de oversteek naar een ander continent, Azië!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: