Slovenië & Kroatië, met 1000 motor ‘matties’ on tour!

Zo, dat waren de eerste 10 dagen van de reis, en wat een trip! Nog niet echt een avontuur te noemen, maar vooral een heerlijke vakantie door het zuiden van Europa.
Hieronder alvast even wat feiten op een rij:
  • De motoren rijden helemaal super! G650GS en F800GS zijn goed aan elkaar gewaagd en zijn met 2  zijkoffers en een 30L waterdichte rugtas bovenop erg goed handelbaar (tenminste tot nu toe op asfalt ;-)).
  • De eerste 10 dagen hebben we zo’n 2.500 km afgelegd, een slordige 250 km per dag wat overeenkomt met de planning.
  • Beide beestjes drinken evenveel namelijk 4 liter per 100km, een zuinige 1:25 wat inhoudt dat we 300km met een tank doen en bijna 1x per dag een volle tank moeten halen.
  • Combinatie van booking.com en de BMW Navigator V is prettige luxe die we in Europa met goed werkend internet nog tot onze beschikking hebben. Reizen in het laagseizoen rules!
  • Het low budget bestaan is aan ons nog niet echt besteed. Een paar ‘balans dagen’ tussendoor op de camping weet de schade beperkt te houden.
Achteraf een goede keuze gebleken om toch het zuidoostelijke deel van Europa te doen, een voor ons nog vrij onontgonnen gebied…
Na het bekende Noord Italië met de heerlijke kronkel weggetjes en lekker eten achter ons te hebben gelaten zijn we voor het eerst van ons leven Slovenië in gereden. De route die we hebben genomen, van Alesso (Noord Italië) via Tolmin en Logatec (Slovenië) tot Kraljevica (Kroatië), uitsluitend groen bezaaide bergen met mooie dorpjes en hordes motorrijders. Niet voor niets een erg populaire route onder motorrijders.
Een mixed grill en zo’n 3 uur later waren we Slovenië alweer uit om de bewaakte grensovergang met Kroatië over te gaan. En zonder gehinderd te worden door al te veel kennis over de schoonheid van dit land echt een super ervaring om hier lekker rond te toeren.
Na 2 nachten te hebben gebivakkeerd in Vodice en daar rustig door het het Krka national park te hebben gehobbeld volgde de onvergetelijke rit naar Dubrovnik. Een heerlijke weg langs de Amalfi-achtige kustlijn van Kroatië (ook wel door de Kroaten hun ‘Rivijera’ genoemd), strak blauw, 30 graden, wel 2.000 keer per dag onze tegemoet komende motor ‘matties’ groeten, die er net zo lekker van aan het genieten zijn als wij. Wat een heerlijk vrij gevoel om lekker in de bochten te hangen, benieuwd naar wat erachter weer tevoorschijn zal komen!
Aangekomen in Dubrovnik een paar kamers gecheckt en uiteindelijk een heerlijk appartementje met keuken en uitzicht op de baai gevonden. Hier een dagje lekker rond de oude stad gezworven, aan het water zitten lezen en een risottotje seafood in elkaar gedraaid om vervolgens de reis voort te zetten richting Montenegro, een ander pareltje in het zuiden van Europa.
Advertentie

One response to “Slovenië & Kroatië, met 1000 motor ‘matties’ on tour!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: